Organisatie

Het Dressage Stable Schreven Competition Team is een wedstrijdteam gelinkt aan het talentidentificatie en -ontwikkelingstraject van EquInnoLab. BV, met haar partner Dressuurstal Schreven BV. Deze partijen geloven in innovatieve trainingsmethodieken, meten is weten en de holistische benadering in talentontwikkeling. Het team is het ook het test- en promotieteam van deze samenwerking.

Het doel is om meer technologieën te gebruiken ter ondersteuning van de prestatieverbetering. Deze technologieën helpen in het monitoren, sturen en trainen. Door analyse van de ruiter kunnen zijn of haar verbeteringen in kaart gebracht worden.

Volgens een holistische benadering vanuit de topsport worden ruiters begeleid op zowel metaal als fysiek vlak tegelijk. Dit resulteert in snellere vooruitgang, en wordt sterk geambieerd door partijen zoals Topsport Limburg.

Hoofdpartners

logo

Dressuurstal Schreven

Dressuurstal Schreven is de thuisbasis van Grand Prix amazone en Lichte Tour jurylid, Jenny Schreven. Dressuurstal Schreven is een professioneel, internationaal paardenbedrijf die betrokken is bij alle facetten van de dressuuursport. In samenwerking met EquInnoLab dragen ze daarbij ook nog bij aan innovatie binnen de paardensport.

Het Dressage Stable Schreven Competition Team is gevestigd op de locatie van Dressuurstal Schreven. Vanuit Dressuurstal Schreven is Jenny Schreven hoofdcoach van het team.

 

Logo_PNG

EquInnoLab.

EquInnoLab. is de plaats waar ambitieuze ruiters, wetenschappers en studenten samenwerken om de sportprestaties van ruiters en amazones te verbeteren. Dit doel wordt nagestreefd door middel van testen en analyseren van ruiter-paard combinaties. EquInnoLab. zal zorgen voor alle technische trainingsondersteuningen voor het Dressage Stable Schreven Competition Team. De leden van het Team zullen iedere maand opnieuw geanalyseerd worden, om hun verbeteringen in kaart te kunnen brengen. Verder dienen zij als test team voor de ontwikkeling van nieuwe technologieën.

Vanuit EquInnoLab. bestaat de begeleiding uit management door Alain Broft MSc PDEng, expertise van bewegingswetenschapper Yvette Kerkum PhD en wordt ambassadrice Jenny Schreven als aanvoerder van het team aangesteld.

Ondersteunende partners

Marianne van Erp Sportpsychologie – Marianne van Erp

De mentale begeleiding op de woensdagen worden gegeven door Marianne van Erp.

Meer informatie over Marianne is te vinden op: http://www.mariannevanerp.nl

FysioActive – Maikel Evers en Nicole Custers

De fysieke begeleiding wordt verzorgd door FysioActive in Weert.

Meer informatie over FysioActive is te vinden op: http://www.fysio-active.com/

EnglishDutch